pirmdiena, 2014. gada 6. janvāris

2014!

Nu jau gandrīz nedēļu ļaudis visā pasaulē apzinīgi dzīvo 2014.gadā. 2014. 2014? Jā, patiesi, tik daudz. Atceros 2000.gada Jaungada sagaidīšanu - cilvēki gaidīja tā saucamo Millenium gadu, ieejot pilnīgi citā, teikšu, ļoti atšķirīgā gadsimtā - 21.gs. Bet nu, kopš 2000.gada pagājis labi daudz laika, izdarīts daudz lietu, kā arī notikušas citas, īpaši ekskluzīvas vai ne tik ļoti ekskluzīvas lietas. Un jau atkal - kārtējo gadu pēc kārtas - iesācies cerību, mērķu, lielu panākumu gads.

Arī Jaungada apņemšanās ir visai ierasta lieta. Nezinu, kā citi, taču es savas Jaungada apņemšanās parasti izpildu un, lai cik dīvaini tas nešķistu, vēl pirms mēneša atradu savu "New Years resolutions" lapu, kuru rakstīju 2012.gada nogalē (Dievs, žēlīgs, cik tas bija sen!). Jā, tālajā 2012.gadā manas vēlmes bija pavisam vienkāršas. Tās neatklāšu, taču varu pačukstēt - es nevēlējos nopelnīt miljonus, negribēju apceļot visu pasauli gada laikā vai tādas lietas. Manas vēlmes bija pavisam pieticīgas, ļoti nedaudz un, kā rādās, tik vienkāršas un elementāras, lai gada laikā manas apņemšanās piepildītos. Un kā ar šo gadu? Dīvaini, bet pirmo reizi vairāku gadu laikā, 2013.gada 31.decembra vakarā mans vēlmju saraksts netapa. Nebija laika? Nevēlējos? Iespējams. Varbūt pat tā labāk - tas tomēr ir citādāk nekā citos gados, un, iespējams, tas pat ir ļoti labi. Tad kādēļ es runāju par šo visu? Ak, jā. Sapratu, ka, ja neuzraksti kaut kādus mērķus nākamajam gadam, tad...Kamdēļ bezmērķīgi pavadīt vairākas dzīves/gada dienas? Hm. Un tad atskārtu, ka tomēr kaut kur dziļi sirdī mēs visi ļoti labi apzināmies, ko tieši šogad vēlamies sasniegt, pat tad, ja tas nav glīti uzdrukāts uz papīra.

Tātad, bez ilgas ceremonijas, trīs lietas, kuras noteikti vēlos šogad izdarīt. 
1)Iemācīties stāvēt uz galvas. Kāpēc? Hell, es nezinu, vienkārši liekas, ka tā ir viena no lietām, kuru šogad noteikti ir jāapgūst.
2)Pilnībā salikt Kubiku-rubiku. Līdz šim esmu tikusi galā ar vienu plakni un visu plakņu divām rindām, bet sarežģīto algoritmu tā arī neesmu līdz galam izpratusi. Nu, ko, vēl 360 dienas, lai pan;aktu vēlamo efektu!
3)Ģitāras spēle - vismaz mazliet! Ziemassvētku vecītis sagādāja man ģitāru. Kādēļ gan neizmantot iespēju un neiemācīties kādu labu gabalu? Noderēs ne tikai Pilnam Mīnisam, bet arī manai pašizaugsmei! ;)

Novēlu skaistu, saticīgu un patiešām veiksmīgu šo, 2014.gadu! Lai gada beigās varētu atskatīties uz pagājušo un saprast, jā, pie velna, gads ir bijis vairāk kā lielisks, ļoti veiksmīgs un neaizmirstams. Nu, skaists jau tas gads būs, nenoliedzami! Savukārt tie, kuri aizmirsuši izveidot savu vēlmju sarakstu 31.decembra pievakarē un vēl joprojām sev par to pārmet - tas nekas, visas iespējas to izdarīt tagad, jo gads jau nesteigsies, arī tam vajag nelielu atpūtu pirms milzīga izrāviena uz priekšu! ;-)

Lai labs! Priekā!

1 komentārs:

  1. Žēl, ka man nav ģitāras. Būs laikam viena jāiegādājās!
    P.s. Uz galvas stāvēt ir elementāri :D

    AtbildētDzēst

Kā izvairīties no tulznām un rūpēties par kājām, dodoties pārgājienos?

Iestājoties siltākam laikam, aizvien vairāk cilvēku izvēlas savu laiku pavadīt, baudot Latvijas dabu. Viens no vienkāršākajiem un lētākaji...