sestdiena, 2013. gada 21. septembris

Būt labam ir Tavā garā!

Pēdējā laikā sāku saprast, ka gribu visiem izpatikt. Ne patikt, jo patikt visiem nevar, lai gan izpatikt jau arī nē, bet izpatikšanai jāpieliek lielākas pūles. Šī vēlme dīvainā kārtā sasaistījās ar  remontu dzīvoklī, kas šajā gadījumā nozīmēja arī jaunu mēbeļu iegādi. Tad nu radās jautājums - ko ar tām nevajadzīgajām, bet reāli labi kalpojošām lietām, darīt?

Pavisam veiksmīgi  un jāsaka -nejauši - atradu šo lielisko Facebook domubiedru grupu, kurā ikvienam, kurš dzīvo Rīgā vai tās apkaimē, ir iespēja atdot nevajadzīgās lietas kādam, kam tās, iespējams, ļoti noder. Grupas moto - ļoti vienkāršs un patīkami pārsteidz, jo, stājoties par grupas biedru, tu apņemies, ka mainīsi/atdosi lietas, neiesaistot naudu.

Te arī neliels ieskats grupas aprakstā:

-This group is dedicated to all of us here in Riga who tend to accumulate, accumulate and fill in spaces that could otherwise be used for something more interesting than storage and dust collector.

If you have something to GIVE write that at the beginning of your message, the same for when you NEED something. It would also be nice if you deleted your message once something got FREE and you don't have it anymore or if you received that special something you needed.

Most importantly keep it FREE! -

Ilgi nebija jāgaida un jau nākamajā dienā pēc apstiprināšanas virtuālās grupas biedru sarakstā, ievietoju pirmo "postu", atdodot savas vecās klades, kuras kādu laiku stāvēja pagultē neizmantotas. Tā, rakstā pa rakstam, cilvēkiem atvedu gultu, grāmatas, kumodi, veļas žāvētāju, televizoru, apģērbu, aizkarus, lampas un citas man nevajadzīgās lietas, pretī par to saņemot kādu šokolādes tāfelīti, šampanieti, želejkonfektes vai vienkārši "paldies", kas, patiesībā, arī nav peļama lieta. Vienu reizi man paveicās un viens no puišiem, kurš pieteicās pie veļas žāvētāja, plkst. 21:30 piegādāja man svaigi ceptus virtuļus no "Ze Donats", kuri, jāsaka, bija ellīgi garšīgi. ;-)

Interesanti, bet sākumā šķita, ka cilvēki šajā domubiedru grupā apmainās ar dažādiem nieciņiem, piemēram, bižutēriju vai apģērbu. Liels bija mans pārsteigums, kad redzēju, ka cilvēki labprāt atdod pāris gadus vecu veļas mašīnu vai ledusskapi, gultu vai dīvānu, šķiet, reiz redzēju, ka cilvēki atdod piecdaļīgu sekciju ideālā stāvoklī.

Būt labam ir patiešām forši- pēc padarītā vienmēr ir gandarījuma sajūta un prieciņš, ka kādam izdevies palīdzēt un ka lietas, kuras agrāk bija tuvas, neaiziet postā, bet tiek atdotas kādam, kam tās ir patiešām vajadzīgas. 

Kā saka vecais, labais teiciens: "Dots devējam atdodas."  
Dariet labu un labas lietas notiks arī ar jums. :)

Adrese uz domubiedru grupu: https://www.facebook.com/groups/461766623888325/?hc_location=stream
Iedvesmai šim vakaram:  Claude Debussy - Claire de Lune

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kā izvairīties no tulznām un rūpēties par kājām, dodoties pārgājienos?

Iestājoties siltākam laikam, aizvien vairāk cilvēku izvēlas savu laiku pavadīt, baudot Latvijas dabu. Viens no vienkāršākajiem un lētākaji...