trešdiena, 2014. gada 27. augusts

Kļūsti par brīvprātīgo iekš Rio Olimpiskajām/Paralimpiskajām spēlēm 2016. gadā!

Nesen uzgāju kādu interesantu lietu - mājaslapu, kurā sākot no 28.augusta ir iespēja pieteikties par brīvprātīgo Rio Dižaneiro notiekošajām Vasaras Olimpiskajām un/vai Paralimpiskajām spēlēm. Atminējos, ka tad, kad tuvojās Soču spēles, paziņoju savos sociālajos tīklos, ka esmu izturējusi atlasi un esmu apstiprināta kā brīvprātīgais un cilvēki sāka interesēties par to, kā, kur, kādā veidā un kad pieteicos. Tad nu, lūk, neliels ieskats tajā, kā tas norisinājās, cik sarežģīti vai viegli tas ir, kā arī kādā veidā norisinās kļūšana par brīvprātīgo!

1.solis - Anketa
Viss, saprotams, sākās ar pieteikšanās anketu. Atceros, ka tad, kad reģistrējos šai avantūrai uz Soču Olimpiskajām/Paralimpiskajām spēlēm, mani pārsteidza tas, kādu informācijas daudzumu par sevi jāsniedz. Saprotams, nepieciešams par sevi sniegt pamatinformāciju, kā piemēram, vārds, uzvārds, personas dati un tamlīdzīgi sīkumi. Pildot Soču anketu, bija jautājumi par pieredzi, pamatprasmēm, papildus prasmēm. Tāpat bija arī jautājumi par to, kādas valodas pārzina un kur strādāts pirms tam. Interesanti, ka bija arī jautājumi par to, ar ko nodarbojas vecāki, kur strādā un kāds ir to amats, taču pieļauju, ka tik smalka informācija bija nepieciešama tikai Krievijā notiekošajās spēlēs.

2.solis -Angļu valodas tests
Pēc anketas aizpildīšanas nepieciešams aizpildīt angļu valodas testu, kas ir viena no anketas sastāvdaļām. Šis tests ir ļoti vienkāršs un mazliet līdzinās CE, kurus piedāvā skola 12.klasi beidzot. Tā izpilde aizņēma apmēram 1 stundu un tajā bija iekļauti gan klausīšanās, gan runāšanas, gan rakstīšanas pārbaudījumi. Pēc aizpildes, tev tiek noteikts tavs angļu valodas līmenis un katru nedēļu ir jāizpilda pāris uzdevumi, kas atbilstoši tavām zināšanām. Tēmas, protams, saistās ar Olimpisko spēļu sporta veidiem, to specifikācijām un tamlīdzīgi.
3.solis - Skype intervija

Tad kādus 2-3 mēnešus valdīja klusums, līdz agrā pavasarī man zvanīja no Krievijas un lauzītā angļu valodā nolika fakta priekšā - tad un tad, tajā un tajā datumā norisināsies Skype intervija. Kad mani tad-un-tad sazvanīja, būtībā viss, kas tika pārrunāts intervijā aprobežojās ar anketā sniegto informāciju - līudza parunāt krieviski, angliski, kā arī vāciski, apjautājās par manām braukšanas prasmēm, kā arī pārbaudīja dažādu datumu patiesību. Un principā jau tad es zināju, ka esmu tikusi kā brīvprātīgais, jo jaukā dāma man paziņoja, ka man būs jābrauc ar VolksWagen mašīnu, kā arī mani pienākumi saistīsies ar atašeja lomu kādai no Nacionālajām Paralimpiskajām komitejām. 
Starpā, protams, bija komunicēšana ar tavu t.s. mentoru (1 cilvēks tika piesaistīts diviem brīvprātīgajiem)par dažādu formalitāšu kārtošana, piemēram, vīzas papīriem.

4.solis - Došanās turp 
Kāpēc es neaizbraucu būt par brīvprātīgo? Jo sanāca mazliet par dārgu. :( Tieši tajā laikā sanāca atdot paprāvu naudas summu par izglītību Latvijas Universitātē, līdz ar to, naudiņas biļetei man tobrīd nesanāca, jo nebiju arī laicīgi sākusi naudu krāt. Bet ir opcijas prasīt palīdzību no Olimpiskās komitejas vai, piemēram, savas pašvaldības - pieredze rāda, ka to var īstenot.

BRĪVPRĀTĪGAIS OLIMPIĀDĒ/ PARALIMPIĀDĒ
Plusi:
  • Lieliska un neatņemama pieredze;
  • Jauni draugi un paziņas;
  • Jauks ieraksts CV;
  • Vari izvēlēties, kādā jomā vēlies būt brīvprātīgais;
  • Vari izvēlēties, cik ilgi vēlies būt brīvprātīgis;
  • Iespēja apskatīt citu kontinentu;
  • Iepazīt eksotiskas valsts kultūru;
  • Uz mēnesi vai vairāk mainīt savu ikdienu;
  • Izdarīt labu darbu;
  • Iespēja redzēt Olimpiskās/Paralimpiskās spēles BEZ MAKSAS!
Mīnusi:
  • Ceļa izdevumi;
  • Ilgs atlases periods.

Galvenais - mēģināt! Patiešām, svarīgi ir izmēģināt savu veiksmi, jo tā ir lieliska iespēja sevi pārbaudīt pilnīgi citā darba vidē! Arī es, kad pildīju pieteikuma anketu uz Soču OS un PS, nebiju pārliecināta par tikšanu, taču, re! - tiku! :)

Ja esi ieinteresēts izmēģināt savu veiksmi:
Adrese, kur atradīt pieteikšanās anketu: http://www.rio2016.com/en/get-involved/volunteers
Pieteikšanās sākas: no 28.augusta
Olimpiskās spēles no: 5.08-21.08.2016.
Paralimpiskās spēles no:  7.09.-18.09.2016.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kā izvairīties no tulznām un rūpēties par kājām, dodoties pārgājienos?

Iestājoties siltākam laikam, aizvien vairāk cilvēku izvēlas savu laiku pavadīt, baudot Latvijas dabu. Viens no vienkāršākajiem un lētākaji...