trešdiena, 2013. gada 23. janvāris

Filmas apskats: Blue Valentine (2010)

Blue Valentine Poster     Wow. Pirmie vārdi, kas ieneāk prātā, atceroties filmas sižetu. Neatkārtojams. Pamācošs? Iespējams. Filma galvenokārt norisinās divos laika periodos - 2010. gads, kas ir galveno varoņu tagadne, un apmēram 2005. gads, kas parāda, kā abi galvenie varoņi nonākuši līdz situācijai, kurā tie atrodas pašreiz un kā laika gaitā tie izmainījušies.

     Filma pārsvarā ir par izvēlēm. Izdarot vienu izvēli, tu nonāc pie nākamās, taču neviens nav spējīgs paredzēt, kāda izvērtīsies mūsu nākotne, pieņemot šādu vai citādu lēmumu. Tieši par to arī filma - kāda izvērtusies nākotne abiem galvenajiem varoņiem, šīs izvēles izdarot. Tā pilnīgi noteikit parāda, kāda rutīna var iestāties divu cilvēku attiecībās un kā šī rutīna tiek risināta. Taču, tieši tāpat kā ar uzmācīgu odu vasaras vakarā, nepietiek ar intīmu viesnīcas numuriņu un alkoholu, lai visu vērstu par labu. 

     Ja pirmā filmas trešdaļa šķita mazliet nesakarīga un nesaderīga, tad filmas pēdējā trešdaļā saproti tās uzdoto jautājumu skatītājiem - vai upurēt savu dzīvi pienākuma dēļ un dzīvot ar kādu, ko nemīli? Uz jautājumu precīza atbilde tā arī netiek sniegta, taču filmas beigas pilnīgi noteikti liek noprast atbildi.

     Interesants bija arī aktiera Rajens Goslings(Ryan Gosling) tēlojums, kurš filmu, protams, padarīja neatkārtojamu. Bija dīvaini redzēt šo skaisto, vienmēr kopto puisi pilnīgi citā ampluā. Ja parasti Rajens Goslings filmās ir skaistais kaimiņu puisis ar ideālu smaidu, žilbinoši zilām acīm un blondiem, kupliem matiem, tad šajā filmā - strādnieks, rutīnā ieslīcis cilvēks ar bērnu un sievu, kurš dzer lētu aliņu, izmanto kuponus, ir pilnīgi nesavaldīgs, un patiesībā, noprotams, ka arī pilnīgs cūka, kuram sāk atkāpties mati un arī acis paslēptas aiz negaumīgām saulesbrillēm. Taču tas, ka viņš spēja sevi parādīt no šīs, otras puses, pierāda, ka aktierspēle filmā kopumā ir lieliska.

     Manā galvā pašlaik skrien miljoniem domu, acu priekšā vēl pāris spilgtākās ainas un jautājumi - ko tādā vai citādā situācijā būtu darījusi es?

   Filma visiem varētu nepatikt. Taču, ja esi nolēmis to skatīties, iesaku sagatavoties interesantam, satraucošam, šokējošam piedzīvojumam. Godīgi sakot, biju domājusi, ka kinolente būs daudz citādāka, taču tā vienalga nelika vilties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kā izvairīties no tulznām un rūpēties par kājām, dodoties pārgājienos?

Iestājoties siltākam laikam, aizvien vairāk cilvēku izvēlas savu laiku pavadīt, baudot Latvijas dabu. Viens no vienkāršākajiem un lētākaji...