svētdiena, 2013. gada 13. janvāris

Filmas apskats: The Perks of Being a Wallflower (2012)

     Par ko ir filma? Ar ko lai sāk? Par īstu draudzību un sirsnību, pagātnes iespaidu uz tagadni, par vidusskolu, par dzīvi pēc vidusskolas; par pirmo mīlestību un pirmo pieredzi dažādās dzīves jomās. TAS NAV KĀRTĒJAIS CHEESY GABALS.

     Skatoties filmu, rodas sajūta, ka ikviens no mums ir bijis tādā situācijā kā kinolentes galvenais varonis. Ikviens ir bijis kautrīgs, uzsākot kaut ko jaunu, iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem. Ikviens ir kādreiz uzņēmies iniciatīvu, ikviens ir juties nevietā, galu galā - ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir apmeklējis ballīti. ;-)

     Pirmkārt, šķiet, nebiju sen redzējusi filmu ar tik piesātinātu emociju gammu. Smiekli, asaras, šoks, neizpratne - ne katra filma ir spējīga radīt visas iepriekšminētās emocijas. Taču šī noteikti to spēj. Un tagad, pāris minūtes pēc filmas noskatīšanās, ir tāds emociju pārplūdums, kas liek apjukt.
     Otrkārt, filma iespiežas atmiņā un liek padomāt par to, kā mēs attiecamies pret citiem. Tā rosina domāt arī par to, ko nozīmē īsta draudzība. Tā pilnīgi noteikti parāda, ko nozīmē īsti draugi un kā pret tiem jāattiecas.
     Treškārt, viens no lielākajiem filmas plusiem - fantastiska mūzika, kas rada filmai patīkamu atmosfēru un liek noticēt, ka pasaulē vēl ir cilvēki, kas klausās kaut ko mazliet vairāk par pasaules TOP 40 dziesmām.
    Ceturtkārt, filmā ir lielisks aktieru kokteilis. Emma Vatsone (Emma Watson), kura pazīstama no Harija Potera grāmatu ekranizācijām, iejutusies amerikāņu skolnieces lomā. Arī Logans Lermans(Logan Lerman), kurš pazīstams ar savām lomām filmās "The Gamer" un "Percy Jackson and the Olympians: The lightning thief", uzņēmies lomu, kas ir krietni(teikšu, pat ļoti) nopietnāka, nekā žanrs, kurā viņš ir radis darboties.  Neatsveramu lomu filmā spēlē arī Nina Dobreva(Nina Dobrev), kura plašākai auditorijai pazīstamā no seriāla "The Vampire diaries". Filmā spēlē arī daudz jauno aktieru, bez kuriem filma noteikti nebūtu tāda, kāda tā ir.
     Noteikti neiesaku spriest par filmu, pamatojoties uz citām - manuprāt, katra filma ir atšķirīga, katra filma ir citādāka un tās noteikti nevajadzētu likt vienā maisiņā. Iespējams, tāpēc par filmu dzirdēti dažādi viedokļi - lielā mērā cilvēki šo filmu salīdzina ar citām, it kā labākām filmām, taču tā nevajadzētu darīt. Šī filma noteikti ir ar dziļāku stāstu par "High School musical", jo tajā apskatītas daudzas aktuālas problēmas - nevienlīdzība, emocionālā un fiziskā vardarbība, kura, starp citu, īpaši aktuāla Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī seksuāla izmantošana, pedofīlija. Smaga, bet ļoti laba filma, kurā ir gan smiekli, gan asaras.

     Vai ir vērts skatīties šo filmu? Šis jautājums ir nevietā, jo filma pilnīgi noteikti ir "must see". Es, būdama kino baudītāja, nevis profesionāls kritiķis, filmai noteikti piešķirtu 10 no 10. 
       Iedvesmai, noklausies vienu no filmas skaņu celiņa ierakstiem. :-) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kā izvairīties no tulznām un rūpēties par kājām, dodoties pārgājienos?

Iestājoties siltākam laikam, aizvien vairāk cilvēku izvēlas savu laiku pavadīt, baudot Latvijas dabu. Viens no vienkāršākajiem un lētākaji...